назад

Участь у прямому ефірі в радіопередачі «Тема дня. Радіовимір. Правники консультують із земельних питань»

На обласному радіо «Карпати» Національної суспільної телерадіокомпанії України «регіональна дирекція UA: КАРПАТИ» 27 липня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук та адвокатка системи БПД, керівник фірми «Юридично-Земельний Центр – ІФ» Алла Неште взяли участь в інформаційно-аналітичні передачі «Тема дня. Радіовимір. Правники консультують із земельних питань».

 

1 липня в Україні стартував ринок землі. Із земельних питань консультують у центрах із надання безоплатної вторинної правової допомоги Прикарпаття.

 

Як повідомили у  Регіональному центрі з надання БВПД в Івано-Франківській області, до цього готові, адже мають досвід участі у проєкті «Програма «Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство».

Правники долучилися до реалізації проєкту рік тому. З якими запитаннями звертаються прикарпатці? Про які правові аспекти варто знати охочим продавати і купувати землю?

 

У дискусії брали участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук та адвокатка системи безоплатної правової допомоги, керівник фірми «Юридично-Земельний Центр – ІФ» Алла Неште.

Михайло Євчук наголосив: “Проект реалізовувався по всій території Україні з 2020 року у наданні правових консультацій на земельну тематику. Зокрема, до центрів БПД та бюро правової допомоги області звернулися зі земельними питаннями у 2020 році 834 громадяни, а станом на 26 липля 2021 року – 733. Ми тісно співпрацюємо з громадами, де проводимо правопросвітницькі заходи, а також вивчаємо актуальні питання по земельному законодавству, які цікавлять жителів Прикарпаття”.

 

 

Відеозапис прямого ефіру можна переглянути тут.