назад

narada2

13 жовтня 2014 року директор Тернопільського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Хондогій Ірина Вячеславівна виступила на нараді працівників слідчих управлінь УМВС України в Тернопільській області під керівництвом першого заступника начальника – начальника слідчого управління Богомола Олександра Миколайовича. Участь в нараді взяли понад 90 чоловік.

Одним з питань порядку денного була взаємодія слідства і Центру при забезпеченні права людини на захист від обвинувачення. Хондогій І.В. звернула увагу на проблемні питання, які мають місце в роботі, зокрема: негайного інформування Центру про випадки затримання осіб, забезпечення місця для конфіденційного побачення адвоката із затриманою особою, надання копій процесуальних документів адвокатам, тощо.

Керівництвом УМВС України в Тернопільській області було наголошено слідчим на неухильне дотримання вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року №1363, Кримінального процесуального кодексу України та попереджено про застосування заходів дисциплінарного впливу у випадках несвоєчасного інформування Центру.