назад
02.10.19

Укладено Меморандум про співпрацю з юридичною клінікою «Астрея»

Прагнучи забезпечити максимальну ефективність формування нової генерації майбутніх юристів, які забезпечать розвиток України як правової держави, реалізацію принципу верховенства права та захист прав і законних інтересів громадян, а також посилення кадрового потенціалу фахівців для залучення їх до роботи в системі безоплатної правової допомоги у Києві, широкого розвитку клінічної юридичної освіти Регіональний центр з надання БВПД у місті Києві та юридична клініка «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка уклали Меморандум про співпрацю.

Метою укладення Меморандуму є організація співпраці, консолідація зусиль і вжиття комплексу заходів, спрямованих на формування спільноти кваліфікованих правників та їх залучення до роботи в системі безоплатної правової допомоги Києва, проведення сумісних розробок і досліджень, підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів і пропозицій щодо удосконалення відповідної нормативно-правової бази.

«Цей Меморандум слід розглядати як основу для планування подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії та співробітництва з нашими партнерами, юридичною клінікою «Астрея», задля створення режиму максимального сприяння та забезпечення відкритості й прозорості у своїй діяльності для усіх сторін-підписантів Меморандуму», – вважає в.о. директора Регіонального центру Михайло Харін.

Так, керівник юридичної клініки Андрій Чернега завітав разом із студентами-консультантами, для яких заступником директора Регіонального центру Тетяною Городенською було проведено екскурсію приміщенням центру, ознайомлено із порядком роботи чергової частини, прийняття повідомлень про затримання та видачі доручень адвокатам, Методикою перевірки актів.

Також майбутні правники мали змогу поспілкуватись із адвокатами, які залучені до надання БВПД та отримати відповіді на хвилюючі питання. По завершенні заходу усі студенти виявили неабияку зацікавленість у роботі Регіонального центру та у подальшому, у рамках підписаного Меморандуму, будуть залучені Регіональним центром для стажування під час проходження ними виробничої практики.

*Довідково:

Юридична клініка «АСТРЕЯ» Київського університету імені Бориса Грінченка створена у 2014 році для підвищення рівня практичних знань, умінь і навичок студентів-правників старших курсів та проходження ними навчальної практики. Підготовка фахівців у дусі дотримання й поваги до принципів верховенства права, справедливості і людської гідності, надає можливість майбутнім правникам усвідомити цінність і значення отриманих академічних знань та оволодіти методологією і технікою застосування їх на практиці.

До роботи в клініці залучено 10 найкращих студентів-консультантів та п’ять кураторів, серед яких діючі адвокати та практикуючі юристи. Більшість студентів-консультантів володіють іноземними мовами (англійською, французькою, німецькою).