назад

Українські правники у Страсбурзі вивчають питання Європейської конвенції з прав людини

22 червня 2015 року, розпочався навчальний візит українських юристів, у тому числі адвокатів-тренерів, з питань Європейської конвенції з прав людини до міста Страсбург (Франція). Навчальний візит організовано у рамках проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», який впроваджується за фінансової підтримки Уряду Данії.

Навчальний візит є частиною підготовки правників з питаньЄвропейської конвенції про права людини і має на меті ознайомити українських юристів з організацією діяльності Європейського суду та інших органів Ради Європи. Програма візиту включає зустрічі з суддею та працівниками Секретаріату Європейського суду, Європейського комітету з питань запобігання катуванням, секретаріату Комісара Ради Європи з прав людини, Венеціанської комісії, презентацію програми HELP, відвідання засідання Європейського суду (справа Доган та інші проти Туреччини).

Участь у візиті бере заступник директора Координаційного центру Олександр Баранов, а також адвокати-тренери/модератори обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, Олександр Байдик, Євген Грішин та Олексій Кузьмінський.

1 

Протягом першого дня візиту учасники зустрілися з представниками Відділу впровадження прав людини на національному рівні Департаменту політики та розвитку в сфері прав людини Директорату з прав людини Генерального Директорату з прав людини і верховенства права Ради Європи, з працівниками офісу Спеціального представника Генерального секретаря по Україні та представниками інших проектів Ради Європи з питань співробітництва у секторі юстиції, що впроваджуються в Україні Директоратом з прав людини і верховенства права.

Також українські правники мали нагоду зустрітися та поспілкуватися з представниками Секретаріату Європейського комітету з питань запобігання катуванням та офісу Комісара з прав людини.

Завершився перший день візиту презентацією учасникам програми HELP – Європейської програми для юристів з навчання правам людини.

3 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter