назад

Урочистості з нагоди святкування Дня адвокатури

В грудні 2002 року Президент України підписав Указ про встановлення в Україні професійного свята – Дня адвокатури, який відзначається щорічно 19 грудня. Тож і сьогодні в Запорізькій та Донецькій областях відбулись урочистості з нагоди свята.

Привітати адвокатів прийшли  перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков, керуючий справами виконавчого апарату облради Володимир Подорожко, керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко, заступник голови ради адвокатів Запорізької області Максим Семенов, керівник ГО “Запорізька обласна організація союзу юристів України» Валерій Біленко,  голова Запорізького відділення Асоціації адвокатів України Дмитро Майстро.

Представники влади  тепло привітали адвокатів зі святом та побажали, щоб їх ніколи не зраджувала витримка, не вичерпувалися джерела наснаги та оптимізму, і завжди повнилася сонячним теплом і достатком оселя.

Крім теплих слів подяками Запорізької обласної ради та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з нагоди свята за сумлінну працю, високий професіоналізм, зміцнення законності та порядку, оперативність та якість надання безоплатної вторинної правової допомоги нагороджено адвокатів, які співпрацюють з системою надання безоплатної правової допомоги – Євгена Ігнатова, Дем’яна Амельченко, Дмитра Рибальченко, Руслана Балкового та Ольгу Зелінську.

 

Почесними грамотами Донецької обласної державної адміністрації нагороджено адвокатів – Костянтина Здора, Яну Браташевську та Юрія Васильєва, подяками – Ольгу Албот та Віталія Басівського.

Адвокати системи надання БПД професійно та якісно забезпечують захист та відновлення порушених прав людини – наголосив Валерій Біленко.

 

А Павло Наливайко у своїй промові побажав захисникам енергії для нових досягнень у складній, відповідальній і такій необхідній правозахисній діяльності, а також розповів про досягнення системи надання безоплатної правової допомоги.

Регіональним  центром впродовж 2019 року  видано  10 539 доручень адвокатам. Впродовж  року за дорученнями центру адвокатами системи було досягнуто таких позитивних результатів: 25 випадків винесення виправдовувальних вироків, 29 випадків закриття провадження за відсутності складу злочину, події злочину, – підвів підсумки Павло Наливайко.

 

На завершення свята з привітаннями виступила адвокат Ольга Зелінська.

Дуже приємно бути присутньою на цьому святі, адже ми є дружньою адвокатською родиною, в якій кожен не лише захищає права громадян, а й завжди готовий прийти на допомогу колезі. Дякую також системі надання БПД, яка дала мені великий старт у адвокатській діяльності, – наголосила Вона.

 

 

 

Від щирого серця вітаємо  адвокатів з професійним святом – Днем адвокатури!

 Щастя Вам,  здоров’я, миру, родинного тепла та благополуччя!

Нехай здійсняться найзаповітніші мрії!