назад

Урок на тему: «Стоп наркотики !»

19 лютого з метою підвищення рівня правової обізнаності учнів Звенигородської ЗОШ № 2 начальник відділу «Звенигородське бюро правової допомоги»  Ольга Винарська,  спільно з інспектором Звенигородського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації» Оленою Шолох, провели урок для учнів 10, 11 класів на тему: «Стоп наркотики !».

Присутніх поінформовано, що неповнолітні несуть відповідальність за зберігання та збут наркотичних засобів: за збут з 14 років, за зберігання з 16 років. Якщо особа не досягла вказаного віку, то відповідальність лягає на плечі батьків. В залежності від виду скоєного злочину чи правопорушення передбачається покарання, як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі.

Представник системи пробації розповіла учням, яку профілактичну, просвітницьку та соціально-виховну роботу з неповнолітніми та їх батьками проводять їх працівники, що таке кримінальні злочини, яка відповідальність неповнолітніх за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень та провела з учнями тренінг щодо наркотичної залежності людини.

Під час заходу розповсюджені інформаційні матеріали на тему: «Правова допомога, гарантується державою», а також контакти Звенигородського бюро правової допомоги.