назад

Перший тиждень осені, він же перший навчальний тиждень система безоплатної правової допомоги присвятила дітям. Учні шкіл Тернопільщини дізнавались про свої права та шляхи їх захисту. У школах кожного району та міста фахівці спілкувались з учнями.

Право на безпеку, право на освіту, на інформацію, на медичну допомогу, на безоплатну правову допомогу, на любов та піклування, на відпочинок, на безпечне довкілля – ці та інші права вчились захищати діти.

До кого звернутись за захистом своїх прав – батьки, вчителі, поліція, система безоплатної правової допомоги, лікарня та багато інших варіантів називали діти різного віку.

Розповідали учням не лише про права, але і про обов’язки, що покладені на них. «Кожне наше право має наслідком обов’язок інших людей не порушувати його, а відповідно і ми маємо такі обов’язки» – зазначали фахівці системи.

Працівники системи проводили заходи в інтерактивній формі – разом заповнювали карту «Права дитини», переглядали відео, вирощували «Правове дерево».

«Найбільше запам’яталось право на відпочинок, хоча не розумію чому перерва коротша, ніж урок» – говорять учні ЗОШ №13 Тернополя. Кременецьким школярам найбільше сподобалось заповнювати карту «Права дитини». А от діти Чортківщини вподобали право на безоплатну правову допомогу – «Тепер я знаю куди звертатись якщо мене будуть ображати» – каже учень 5-го класу Володя.

Задоволені проведеними заходами і педагоги. «Такі зустрічі корисні для дітей. Проблема коли вони не знають своїх прав, але також важливо не забувати про обов’язки. Подача матеріалу в дещо ігровій формі зацікавила наших учнів. Приходьте до нас ще!» – говорить вчитель п. Світлана.

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.