назад

У провадженні Луцького міськрайонного суду суду Волинської області знаходилось кримінальне провадження відносно Клієнтки, обвинуваченої за ч. 3 ст. 149 КК України, захисником якої була адвокат  Ольга Руденко-Сукач

Органом досудового розслідування Клієнтка обвинувачувалася в тому, що вона, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправність своїх дій, вступила в попередню змову зі своїм співмешканцем з метою продажу іншим особам своєї малолітньої 3-и річної дочки за грошову винагороду 20000 доларів США. Реалізовуючи свій злочинний умисел, Клієнтка разом із своїм співмешканцем привели для продажу малолітню дочку в приміщення кафе, де передали її та свідоцтво про народження іншим особам, які, в свою чергу, передали обвинуваченим імітаційні засоби у вигляді 20000 (двадцяти тисяч) доларів США. Контроль за вчиненням даного кримінального правопорушення здійснювався правоохоронними органами згідно ст.271 КПК України.
  В ході судового розгляду, адвокатом Ольгою Руденко-Сукач  була обрана правильна правова позиція, узгоджена з Клієнтом, яка полягала у тому, що Клієнтка свою вину у інкримінованому їй злочині визнала повністю, щиро розкаялася. При цьому, висловлюючи свою думку про обрання міри покарання Клієнтці, захист обґрунтовував свою позицію наступними обставинами. Так, адвокат Ольга Руденко-Сукач звернула увагу суду на те, що Клієнтка є особою молодого віку, за місцем проживання характеризується позитивно, утримує малолітню дитину, перебуває в стані вагітності, працевлаштувалася.  Також захист звернув увагу суду на те, що Клієнтка, як протягом досудового розслідування, так і в суді, добровільно, нічого не приховуючи, розповіла про всі обставини вчинення нею злочину, допомогла встановити у даній справі об’єктивну істину, тобто активно сприяла розкриттю злочину, який до того ж вчинявся під контролем працівників правоохоронних органів. Крім цього, адвокат Ольга Руденко-Сукач просила суд врахувати як обставину, що пом’якшує покарання те, що злочин Клієнткою був вчинений внаслідок збігу тяжких обставин, а саме: незадовільний майновий стан та умови проживання. Адвокатом Ольгою Руденко-Сукач в судовому засіданні було наголошено на тому, що вказана обвинуваченням обставина, яка обтяжує покарання – вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння,- не заслуговує на увагу та не повинна визнаватися судом, оскільки встановлено, що Клієнтка вживала алкоголь після вчинення злочину.
Суд врахував зазначені адвокатом Ольгою Руденко-Сукач обставини та прийшов до висновку, що Клієнтці з врахуванням ст.69 КК України має бути призначене основне покарання нижче від найнижчої межі без конфіскації майна, що відповідатиме засадам призначення покарання, передбаченим ст.65 КК України.
Таким чином, завдяки активній позиції адвоката Ольги Руденко-Сукач, раніше судимій Клієнтці, яка обвинувачувалася у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст.149 КК України, було призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

800×600 У провадженні Луцького міськрайонного суду суду Волинської області знаходилось кримінальне провадження відносно Клієнтки, обвинуваченої за ч. 3 ст. 149 КК України, захисником якої була адвокат  Ольга Руденко-Сукач Normal 0 21 false false false UK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4