назад
06.03.20

В Академії адвокатури України відбулась лекція на тему: «Як протидіяти домашньому насильству. Практичні поради від системи безплатної правової допомоги

Під час заходу спікери розповіли, як діяти у разі порушення законних прав та інтересів, як громадяни можуть захистити свої права звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють із системою, в тому числі питаннях домашнього та гендернообумовленого насильства.

Під час заходу адвокатка системи БВПД – Алла Угрина, розповіла про клієнтів, які зверталися за безоплатною правовою допомогою, про їх життєві історії, як вони змогли скористатися своїм конституційним правом, реалізувати та захистити свої права. Зокрема, як змогли захиститися від домашнього насильства.

«У ситуаціях насильства кривдник має переваги: фізична сила, вік, фінансове становище. Через це потерпіла особа зневірюється у будь-якій можливості себе захистит» – зазначила Алла Угрина

Фахівці системи безоплатної правової допомоги Ростислав Поспєєв та Анна Шпак  прокоментували алгоритм дій щодо захисту своїх прав, порушили найбільш актуальні питання, з якими звертаються громадяни, а також розповіли про практику забезпечення адвокатами осіб, Регіональним центром.

Навіть якщо особи не мають коштів на юристів та адвокатів, захистити свої права – реально. Прокоментувала доповідь, головна спеціалістка Регіонального центру Анна Шпак.

Студенти виявили не аби який інтерес до діяльності центрів безоплатної правової допомоги, а також були зацікавлені у проходженні практики на базі центрів, так як Академія адвокатури України, є давнім партнером системи.