назад
07.05.12

В Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі відбувся другий етап конкурсу адвокатів

Відповідно до Графіку проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги, затвердженого першим заступником Міністра юстиції Інною Ємельяновою, 7 травня 2012 року в регіонах відбувся другий етап конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Конкурси проводяться на базі Головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

У ході другого етапу відбувалося анонімне тестування претендентів. Спеціальні питання для анонімного тестування, які отримали учасники конкурсу,були попередньо запаковані в конверти та опечатані у Києві окремо для кожного адвоката.

Участь у роботі конкурсної комісії у Чернівецькій області взяли директор Центру Андрій Вишневський та начальник відділу інформації та зовнішніх зв’язків Центру Тарас Вавелюк, а у Київській області – заступник директора Центру Оксана Василяка.

Як повідомлялося раніше, 23 квітня 2012 року в Україні розпочалися засідання конкурсних комісій з відбору адвокатів, що надаватимуть населенню безоплатну правову допомогу в рамках реалізації Закону «Про безоплатну правову допомогу».

У рамках першого етапу конкурсу розглядалися документи, подані претендентами, а також інша інформація, необхідна для встановлення відповідності претендентів критеріям відбору.

Третій етап – проведення співбесід з претендентами, триватиме з 14 по 21 травня 2012 року. Члени конкурсних комісії проводитимуть 15-хвилинну співбесіду з кожним адвокатом. Конкурс буде завершений до 1 червня 2012 року.