назад

В Чернігівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працював виїзний консультативний пункт

P81411236 вересня 2016 року в Чернігівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працював виїзний консультативний пункт Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відвідувачів приймав директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко.

За отриманням правової допомоги звернулось 5 громадян, яким було надано 9 консультацій з договірних, сімейних, житлових, спадкових питань, з питань соціального забезпечення та інших цивільних питань. Відвідувачам надані роз’яснення щодо правових наслідків розірвання договору довічного утримання; підстав припинення опіки; прав дитини, яка влаштовується в сім’ю патронатного вихователя; прав та обов’язків особи, які не входять до складу спадщини; щодо права власності на земельну ділянку при придбанні житлового будинку, що розміщений на ній; умов зміни розміру допомоги на дитину, над якою встановлено опіку; осіб, які мають переважне перед іншими право на усиновлення дитини; умов, при яких жиле приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем понад 6 місяців; порядку оспорювання батьківства особою, яка записана батьком дитини.
Також директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД провів зустріч з прийомними батьками та батьками-вихователями, під час якої вони дізнались про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД та його нові функції, зокрема, щодо правопросвітницької роботи та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Володимир Бобруйко також надав відповіді на запитання слухачів щодо встановлення опікунства. Бажаючі отримали інформаційні матеріали Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.
Захід проводився на виконання Меморандуму про співпрацю, укладеного між Чернігівським місцевим центром з надання БВПД та Чернігівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.P8141119