назад

В Маріуполі в недільний вечір переглядали фільм про права дитини


Права дитини це насамперед захист, гармонійний розвиток, охорона та опікування, правовий захист дітей як до народження так і після

Саме тема прав дитини була приводом для обговорення підчас перегляду документального фільму режисера Робертса Рубінса «Як у тебе справи, Рудольфе Мінг?»

На перший погляд, це звичайна історія про 13 річного хлопчика Рудольфа, який захоплюється зйомками фільмів жахів. Він виготовлює їх за спеціальною технологією, крутить готові фільми  на проекторі слайдів під власне озвучування, але насправді, ця стрічка ілюструє конфлікт між уявним світом хлопчика та суспільством, де його налаштовують жити за певними правилами й догмами.

«Батько не сприймає мої роботи, як мистецтво», зазначає Рудольф.

Брати та сестри також не підтримують хлопчину, вважають його роботи дуже страшними. Тільки місцевий священик бачить в ньому талант та просить його зробити фільм, який будуть показувати підчас служби.

Після перегляду глядачі ділилися своїми враженнями та думками стосовно  прав і свобод дітей в Україні, поглядами на виховання дітей.

Юристка системи БПД наголосила на тому, що кожна дитина має право на вільне висловлення своєї думки та отримання і поширення інфор­мації через ЗМІ та зобов’я­зана висловлювати свою думку, поважаючи при цьому права інших людей. Усі присутні були проінформовані про роботу центрів БВПД у Донецькій області та що згідно ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» усі діти мають право на всі види правових  послуг.