назад

В Мукачеві, Хусті та Ужгороді відбулася презентація місцевих центрів з надання БВПД

З 1 липня на Закарпатті розпочнуть роботу три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У зв’язку з цим в Ужгороді, Мукачеві та Хусті відбулося заходи, що мали на меті презентувати роботу центрів та налагодити їх комунікацію з місцевими територіальними громадами та партнерами, які надають різні види правових послуг.

{module 02_krug_stil_mukachevo}

Зокрема, Мукачівський місцевий центр з надання БВПД провів круглий стіл у малому залі Мукачівської РДА. Участь у його роботі взяли голова Мукачівської районної державної адміністрації Іван Ільтьо, юрист Мукачівської міськради Олеся Меренич, начальник Мукачівського міськрайонного управління юстиції Володимир  Веждел, начальник юридичного відділу міста Берегово Валерій Горват, а також представники правоохоронних органів, центру зайнятості, військового шпиталю м.Мукачева, адвокати, громадські діячі, волонтери та журналісти. Під час засідання круглого столу директор місцевого центру Костянтин Молнар поінформував присутніх про завдання і обов’язки, які покладають на центри. В ході дискусії були висвітлені наступні питання: у чому полягає надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги; хто має право отримати ці види допомоги; якими можуть бути підстави для відмови в наданні БВПД.

{module 01_krug_stil_Hust}

А в приміщенні Хустської райдержадміністрації відбулася презентація Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у заході взяли директор центру Наталія Дубчак, перший заступник голови Хустської РДА Іван Ковач та представники органів місцевого самоврядування Хустського району, громадських та благодійних організацій, засобів масової інформації.

{module 03_krug_stil_uzhgorod}

Детально про механізм роботи місцевих центрів із громадянами розповів журналістам на спільній прес-конференції директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко. Зокрема, він зупинився на таких питаннях, як кому і на яких підставах буде надаватися безоплатний адвокат, яким чином прийматимуть до розгляду справи громадян, яким чином залучатимуть до співпраці громадські та волонтерські організації, місцеві органи влади тощо.