назад

В Одесі провели правовий кінозал в науковій бібліотеці ім. М. С. Грушевського

11 березня 2020 року для курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ провели перегляд художнього фільму на правову тематику з наступним обговоренням. Переглядали фільм “За статевою ознакою”, присвяченій актуальній темі дискримінації та гендерної нерівності.

Переглянути біографічну драму 2018 року про життя судді Верховного суду США Рут Бадер Гінзбург зібралося понад сорока студентів університету внутрішніх справ.
Почесними гостями заходу, які провели дискусію з дітьми, стали: адвокатка, правозахисниця, тренерка, членкиня Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем” Юлія Лісова та суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Лариса Зуєва.

Говорили про те, як ідентифікувати гендерну дискримінацію, що робити, коли люди зустрічаються з такими явищами як сексизм, об’єктивація або утисками в робочій атмосфері. А коли відмовляють у підвищенні по посаді або просуванні по своїй кар’єрі ? Чи є в Україні випадки, коли жінки отримують меншу заробітну плату за ту ж саму роботу, що роблять чоловіки? Чому жінки часто себе почувають дискримінованими, непочутими?

Оскільки фільм заснований на реальних подіях, курсантів ОДУВС дуже зворушила та розчулила історія Джоан Рут Гінзбург, яка, незважаючи на всі труднощі, що виникали на її життєвому шляху, змогла досягнути своєї мети та стати значимою фігурую в юриспруденції. Рут була готова пройти складний шлях, щоб у майбутньому змінити історію та піти проти гендерної нерівності, яка утискає жінок або навіть чоловіків.