назад

В Одесі старшокласникам розповіли про кібербулінг та його наслідки

Адвокат Денис Загарнюк, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги, та представник Одеського місцевого центру Володимир Наумчак провели правопросвітницькій захід для учнів «Школи мрії» на тематику булінгу, кібербулінгу та відповідальності неповнолітніх.
Під час діалогу із учнями розібрали види та ознаки булінгу.

Якщо ви опинилися жертвою булінгу, не потрібно замовчувати факти, а одразу ж повідомити про них батькам, педагогам або директорові. Адже булер має бути притягнений до відповідальності із неухильним дотриманням вимог законодавства», – зазначив дітям адвокат.

Окрім того, він навів багато прикладів по адміністративним та кримінальним справам з практики.

Учні були досить активні, цікавилися, ставили питання та дискутували на тему шкідливого впливу наркотичних засобів, перевищення меж необхідної оборони, крадіжок та, навіть, мінування приміщень та відповідальності, яка настає за такі злочини.

Денис Загарнюк розповів підліткам, як вести себе в разі затримання поліцією за правопорушення. Володимир Наумчак розбирав з дітьми правові завдання. Разом вони розглянули різні види адміністративної відповідальності неповнолітніх. В кінці заходу діти отримали буклети “Паспорт прав дитини”, де прописали контактні дані центрів безоплатної правової допомоги.
Інформація, яку отримали діти з теплого та змістовного діалогу, школярі тепер зможуть взяли собі на замітку – вона стане їм у нагоді на все життя.