назад

В Одесі завершився перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД

4 листопада у приміщенні правового клубу «Pravokator.Одеса» відбулось засідання комісії з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області.

Це перший етап конкурсу з відбору адвокатів, він проходить без персональної участі конкурсантів. Розглянуто 84 кандидатур адвокатів.

Голова комісії – директорка Регіонального центру з надання БВПД Світлана Клішина.

В якості членів комісії виступили заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Одеській області Анатолій Буряченко, заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дрішлюк, суддя Приморського районного суду міста Одеси Віктор Іванов, адвоката, голова кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Одеської області Людмила Праведна, адвоката, в.о. голови Ради адвокатів Одеської області Олена Джабурія, адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного і фінансового права Національного університету «Одеська юридична академія» Анатолій Осадчий, заступниця директорки Регіонального центру з надання БВПД Вікторія Губко.

Всього подали заяв на участь в конкурсі 86 адвокатів. Комісія розглянула подані адвокатами документи, оцінюючи їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Так, 84 адвокати були допущені до першого етапу конкурсу і саме їх документи розглянула комісія. 2 адвокати не були допущенні до конкурсу у зв’язку з тим, що ними був поданий не повний пакет документів відповідно до Порядку проходження конкурсу, ще 5 адвокатів не пройшли дистанційний курс, тому не прийняли подальшої участі в конкурсі.

За результатами першого етапу 77 адвокатів були допущенні до другого етапу конкурсу.

Другий етап конкурсу відбудеться 10-11 листопада 2022 року. Він відбуватиметься шляхом індивідуальних співбесід адвокатів з конкурсною комісією. Адвокатів оцінюватимуть за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

УВАГА! Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.