назад

В Одесі завершився перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД

Сьогодні, 11 березня 2020 року, у приміщенні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), відбулося засідання комісії з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – комісія).

Це перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД, він проходить без персональної участі конкурсантів. Розглянуто 65 кандидатур адвокатів Одеської області, які зареєструвалися та пройшли дистанційний курс.
Голова комісії – директорка Регіонального центру з надання БВПД Світлана Клішина.

В якості членів комісії виступили Перший заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Тимофій Дудін, заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дрішлюк, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Одеської області Наталя Рудницька, заступник голови Ради адвокатів Одеської області Олександр Козлов, адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного і фінансового права Національного університету «Одеська юридична академія» Анатолій Осадчий, а також представники системи безоплатної правової допомоги.

Всього подали заяв на участь в конкурсі 78 адвокатів. Комісія розглянула подані адвокатами документи, оцінюючи їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Так, 65 адвокатів були допущені до першого етапу конкурсу і саме їх документи сьогодні розглядала комісія. 7 адвокатів не пройшли дистанційний курс, тому не приймають подальшої участі в конкурсі.

Другий етап конкурсу відбудеться 17 та 18 березня 2020 року. Він відбуватиметься шляхом індивідуальних співбесід адвокатів з конкурсною комісією. Адвокатів оцінюватимуть за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

УВАГА! Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.