назад

Відбудеться Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

10 грудня 2019 року в Україні вперше відзначається Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який приурочений до Дня прав людини та проводиться 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Представники системи БПД поділяться регіональними нюансами роботи та досвідом взаємодії з партнерами. Клієнти розкажуть свої життєві історії боротьби за справедливість. Під час екскурсії до місцевих центрів та бюро правової допомоги учнівська, студентська молодь та активна громадськість зможе ознайомитися з роботою системи та переконатися у її дієвості.

Цього ж дня можна проконсультуватися з кращими адвокатами, а також запитати про судову практику, нюанси професії, особливості допомоги вразливим громадянам тощо.

До Вашої уваги Програма заходу:

09.30 – 10.30Кава з директором. Неформальне спілкування за філіжанкою кави дасть змогу представникам студентського самоврядування, громадським активістам дізнатися про можливості системи безоплатної правової допомоги, як вона діє, чим вона корисна пересічним громадянам, в тому числі і молоді, обговорити можливості проведення спільних комунікативних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти та інформування про вирішення життєвих ситуацій у правовий спосіб. Місце проведення: м. Полтава, вул. Європейська 37/40 (конференц-зала Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області).

11.00. – 12:30. Жива історія. Під час заходу клієнти розкажуть свої життєві історії, як їм вдалося вирішити свої правові питання завдяки юристам та адвокатам, які співпрацюють із системою БПД, ознайомитися з роботою громадських радників, дізнатися про майбутні цікаві правопросвітницькі проекти,які планується провести у регіоні. Місце проведення: м. Полтава, вул. Європейська 37/40 (актова зала Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області).

14.30 – 15.30 Екскурсія БПД. (Всі бажаючі можуть відвідати місцеві центри та бюро правової допомоги області та ознайомитися з роботою системо наочно).

16.00 – 17.00. Запитай в адвоката (Загальнонаціональне консультування у приміщеннях місцевих центрів).

Акредитація представників ЗМІ на місці.