назад
14.03.14

Відбулась нарада з директорами центрів з надання БВПД

krugliy stil14 березня 2014 року у приміщенні Міністерства юстиції України відбулась нарада з директорами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, організована Координаційним центром з надання правової допомоги з метою обговорення актуальних питань розвитку системи правової допомоги.

Першим учасники розглянули питання типової структури, штатних розписів та кошторисів центрів на 2014 рік.

Наступним на порядку денному було питання кваліфікаційних вимог, які ставляться до нового персоналу центрів з надання БВПД, процедури його набору та функціональних обов’язків. Зокрема, структура кожного центру з надання БВПД доповнена відділом забезпечення якості правової допомоги і відділом підтримки та розвитку інфраструктури, враховуючи пріоритети подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Крім того, учасники наради обговорили заходи, які вживатимуться на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» та впровадження наказу Міністерства юстиції України від 25.02.2014 № 386/5, яким затверджено Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.

Також було розглянуто питання організації каскадних тренінгів для адвокатів, які надають БВПД, та упорядкування локальних реєстрів адвокатів, які надають БВПД.

У нараді взяли участь директори центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, керівництво та представники Координаційного центру з надання правової допомоги.