назад

Відбулася регіональна конференція з безоплатної правової допомоги

У Києві відбулася регіональна конференція, присвячена питанням ролі системи безоплатної правової допомоги в Україні, обговоренню тенденцій її розвитку та кращого досвіду. Початком дискусії стала перша Київська міжнародна конференція з безоплатної правової допомоги, яка відбулася 10-12 вересня за участі експертів та представників систем безоплатної правової допомоги з різних країн. Тема конференцій — «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості».

Під час конференції презентований український досвід з надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян, обговоренні питання доступності та якості правових послуг.

«Справедливість є, але їй потрібні адвокати. Система безоплатної правової допомоги сьогодні стала адвокатом для соціально незахищених громадян, надійним порадником для усіх українців та українок загалом», — запевнив міжнародних та вітчизняних учасників Київської міжнародної конференції директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Регіональні конференції стали продовженням дискусії щодо тенденцій та перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, правових інновацій та кращого досвіду.

«Ми надаємо правову допомогу тим особам, які найбільше цього потребують, які потребують відновлення соціальної справедливості», – зазначив в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві Михайло Харін.

Були представлені відеоролики з реальними історіями клієнтів, які змогли захистити свої порушені права завдяки підтримці адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги.

Своїм досвідом поділилися адвокати Ігор Ляшенко та Ігор Свєтлічний, запрошені до участі у заході.

Участь у регіональній конференції взяли представники системи безоплатної правової допомоги Києва, а саме в.о. директора Регіонального центру Михайло Харін, директор Лівобережного центру Леся Бурчак та директор Правобережного центру Сергій Бреус.

Переглянути запис прес-конференції можливо за посиланням на каналі Українського кризового медіа-центру.