назад
22.05.13

Відбулася робоча зустріч щодо розроблення друкованих видань практично-навчального спрямування у рамках проекту «Стандартизація досвіду з практичного надання безоплатної правової допомоги та його поширення через підготовку та публікацію фахових видань»

21 травня 2013 року відбулася робоча зустріч, присвячена питанню розроблення друкованих видань практично-навчального спрямування у рамках проекту «Стандартизація досвіду з практичного надання безоплатної правової допомоги та його поширення через підготовку та публікацію фахових видань».

На зустрічі обговорювалися питання розробки серії методичних рекомендацій для адвокатів, які надають правову допомогу, гарантовану державою. Всього серія включатиме п’ятнадцять методичних рекомендацій, першими з яких (до кінця 2013 року) буде випущено наступні:

1. «Вступ адвоката у справу. Початкові дії»

2. «Особливості здійснення захисту неповнолітніх у кримінальному провадженні»

3. «Забезпечення високих стандартів якості правової допомоги»

4. «Оскарження адвокатом дій слідчого, прокурора, слідчого судді»

5. «Дії захисника при вирішенні питань про обрання, скасування або заміну запобіжного заходу»

6. «Ведення адвокатом досьє»

7. «Дії захисника при затриманні за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення».

Кожна «методичка» буде видана накладом не менше 2 тис. примірників і безкоштовно поширена серед усіх адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом.

Від Координаційного центру у зустрічі взяли участь – Андрій Вишневський, директор, Мирослав Лаврінок, заступник директора, Вадим Красник, начальник відділу правового аналізу, нормопроектування та консультаційної роботи; від Української фундації правової допомоги – Микола Сіома, виконавчий директор, та Антоніна Бондаренко, керівник інформаційно-просвітницького напряму, а також адвокати Роман Мартиновський, Ірина Вань та Наталія Стьопіна.