назад

Відбулася робоча зустріч з приводу покращення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області учасників АТО та членів їх сімей

IMG 9571     За підтримки Координаційного центру з надання правової допомоги, Української фундації правової допомоги та Міжнародного фонду «Відродження», а також за участі ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» реалізовується ініціатива, спрямована на покращення доступу до безоплатної правової допомоги учасників бойових дій на Сході України та членів їх сімей.

     В рамках цієї ініціативи, 15.09.2015 року у приміщенні Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулася робоча зустріч з програмним директором Української Фундації правової допомоги Антоніною Бондаренко, головою правління “Юридична сотня” Лесею Василенко, менеджером програми Міжнародного Фонду “Відродження” Ольгою Гальченко, директором Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталією Стьопіною, директорами місцевих центрів з надання БВПД, а також представниками громадських організацій Хмельниччини з приводу покращення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області учасників АТО та членів їх сімей.

     У робочій зустрічі прийняло участь 25 осіб. Під час робочої зустрічі обговорювалися проблемні питання, які виникли в учасників АТО та членів їх сімей.

     Значна увага приділена обговоренню надання первинної та вторинної правової допомоги зазначеним категоріям осіб .

     Представники громадських організацій висловили свої пропозиції щодо необхідності створення «Єдиного центру (вікна)», де учасники АТО та члени їх сімей зможуть отримати не тільки правову, а й психологічну допомогу, а також вирішити інші питання.

     Під час робочої зустрічі обговорено шляхи взаємодії між громадськими організаціями та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, конкретних кроків та зобов’язань сторін щодо реалізації відповідних планів на регіональному рівні із залученням активних в питанні допомоги учасникам АТО юристів та адвокатів.

     За результатами робочої зустрічі планується підписання Меморандуму про співпрацю.

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/15.09.2015_7{/gallery}