назад
19.06.14

Відбулося відкриття Центру правової інформації та консультацій в селищі Ратне Волинської області

volyn gerb19 червня 2014 року в селищі міського типу Ратне Волинської області було відкрито Центр правової інформації та консультацій, в якому надаватиметься безоплатна первинна правова допомога населенню за співфінансування місцевого бюджету. Створення Центру стало можливим за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та безпосередньо селищної громади.

Ратнівська селищна рада одна з перших в Україні розробила та прийняла ряд документів задля створення в громаді сталої системи надання правової допомоги шляхом залучення юридичних осіб приватного права до надання такої допомоги.

Участь у відкритті Центру взяв заступник директора Координаційного центру Віталій Баєв.

Довідково:

Мережа центрів правової інофрмації та консультацій, яка розпочала формуватися у 2009 році за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження» та Програми розвитку ООН в Україні, нині обєднує понад 40 спеціалізованих установ з надання первинної правової допомоги у більшості регіонів України.

Основним завданням центрів є надання базової інформації з правових питань, ідентифікація правових потреб місцевого населення, співпраця з органами місцевого самоврядування для розв‘язання індивідуальних проблем та для захисту суспільних інтересів, а також впровадження засобів вирішення правових конфліктів (примирення, медіація, відновні практики) та надання правової допомоги ProBono.