назад

Відбувся другий кущовий семінар на тему “Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги”

10 липня 2014 року відбувся другий кущовий семінар на тему “Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги” для адвокатів Чернігівської області. В ході семінару обговорено питання запровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених наказом Міністерства юстиції від 25.02.2014 № 386/5, який набирав чинності 1 липня поточного року, а також моніторингу дотримання адвокатами цих стандартів.

 

 

Час та місце проведення заходу для тих адвокатів, хто не зміг взяти участь у першому кущовому семінарі, що відбувся 26.06.2014 року, з учасниками заходу було узгоджено під час проведення каскадного тренінгу, що пройшов 3-4 липня 2014 року. Адвокатами самостійно було виявлено бажання провести захід у м. Чернігові, адже, ті, хто взяв участь у кущовому семінарі, в цей день були присутні в обласному центрі у справах.

Участь у відкритті семінару взяв заступник начальника Головного управління юстиції в Чернігівській області Володимир Бобруйко.

Семінар було проведено заступником начальника відділу забезпечення якості правової допомоги Олесею Пирковською за підтримки тренерів-модераторів Володимира Кухти та Миколи Росомахи.

Участь у семінарі взяло 14 адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

З метою з’ясування думки адвокатів щодо майбутнього застосування Стандартів якості у практичній діяльності під час здійснення захисту у кримінальному провадженні перед початком семінару учасникам заходу були роздані анкети (форми зворотного зв’язку).

На початку семінару більшість адвокатів були незгодні із майбутнім використанням Стандартів, так як на їхню думку, використання Стандартів якості мало на меті запровадження контролю та встановлення жорстких рамок в адвокатській діяльності. Однак по закінченню семінару адвокати змінили свою точку зору з даного приводу, адже дійшли правильного висновку, що, навпаки, Стандарти якості є методичною вказівкою для адвоката без втручання в його професійну діяльність, а тому підлягають обов’язковому практичному застосуванню.