назад
05.07.13

Відбувся другий тренінг для адвокатів – тренерів/модераторів з обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

Trening5-6 липня 2013 року у Конгрес Готелі «Пуща» пройшов дводенний тренінг для адвокатів – тренерів/модераторів з обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Тренінг організовано Радою Європи і Координаційним центром з надання правової допомоги у співпраці з Українською фундацією правової допомоги у рамках Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» за фінансової підтримки Уряду Данії.

Метою проведення тренінгу є розвиток мережі адвокатів–тренерів/модераторів обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Участь у тренінгу взяли 59 адвокатів, відібраних шляхом анкетування з усіх регіонів України у якості потенційних тренерів/модераторів для проведення регіональних заходів з підвищення професійної спроможності інших адвокатів.

У ході тренінгу тренер Отілія Пакурарі ознайомила з принципами навчання дорослих, розповіла про професійні вміння тренера і техніки залучення до участі та про планування майбутніх тренінгів, яке включає в себе аналіз потреб, визначення цілей, складання програми та планування тренінгу.

Адвокати також працювали над питаннями проблем застосування Кримінального процесуального кодексу, з якими стикаються адвокати системи безоплатної правової допомог (перелік проблем було сформовано на основі форм опитування з першої сесії тренінгу) та інтеграцією стандартів Європейської конвенції з прав людини КПЛ у програму каскадних тренінгів щодо безоплатної правової допомоги, про які доповів Віталій Касько, національний експерт Ради Європи, адвокат. Тренер Роман Мартиновський, адвокат, у свою чергу розповів про методологічні рекомендації для адвокатів щодо здійснення захисту, гарантованого державою (їхня розробка була узгоджена на зустрічі 21 травня 2013 року), для каскадних тренінгів щодо безоплатної правової допомоги.

Від Офісу Ради Європи в Україні участь у тренінгу взяла Кетеван Цхомелідзе, менеджер проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні»; від Української фундації правової допомоги – Микола Сіома, виконавчий директор; від Координаційного центру з надання правової допомоги – Андрій Вишневський, директор, Віталій Баєв та Мирослав Лаврінок, заступники директора.