назад
20.09.19

Відбувся Форум організацій громадського суспільства «Київ – столиця діалогу»

Відбувся Форум організацій громадського суспільства «Київ – столиця діалогу», у якому взяли участь представники громадських організацій, Київської міської ради, Управління патрульної поліції міста Києва, системи безоплатної правової допомоги у місті Києві та інші. Організаторами Форуму виступили Департамент суспільних комунікацій КМДА за участю членів Громадської ради при Печерській РДА, експертів та мешканців району, а головною метою стало налагодження діалогу між владою та громадою задля вирішення актуальних питань.

Захід розпочався в рамках Дискусійного клубу «Забезпечення норм і принципів міжнародного права: рівності і недискримінації для людей з інвалідністю», який організувала громадська організація ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Голова Громадської ради Фонду соціального страхування України та одночасно очільник Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів Володимир Петровський окреслив перелік питань з якими найчастіше звертаються інваліди.

Заступник директора Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Мотричук проінформував про діяльність центрів з надання БВПД, розповів про категорії населення, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, акцентував увагу на можливості отримати правову допомогу безпосередньо вдома для людей, які обмежені в можливості пересування.

На пасивній ролі державних органів у допомозі особам з інвалідністю, які потребують додаткової уваги, наголосив Сергій Болтівець, доктор наук, професор та голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих України».

Другий етап форуму був присвячений обговоренню проблем та механізмів їх вирішення і розпочався з вітального слова Романа Лесюка, директора департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради. Завершували виступом Лідії Занюк, старшого інспектора відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві, яка розповіла про реалізацію ініціативи Community Policing діалогу патрульної поліції та громади. Загалом у обговоренні проблем міста та Печерського району безпосередньо прийняли участь всі запрошені у своїх секціях.