назад

Відбувся круглий стіл з питань реформування системи органів юстиції

1     10.06.2015 начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Світлана Бідюк взяла участь у круглому столі з питань реформування системи органів юстиції та впровадження електронних сервісів, який організований начальником Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванною Смачило.

    До участі в заході долучилися представники Координаційної ради молодих юристів, Всеукраїнської мережі «ЛЖВ», Рівненської обласної громадської організації Правова асоціація «Паритет», адвокати та практикуючі юристи.

Предметом обговорення стали питання кадрової політики Міністерства юстиції України, плани змін в системі органів Державної реєстраційної служби, питання запровадження альтернативного механізму виконання судових рішень та введення інституту приватних виконавців, а також було проаналізовано ряд законодавчих ініціатив Міністерства юстиції.

В своєму виступі Світлана Бідюк висвітлила питання діяльності системи БВПД регіону у світлі вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу», перспективи надання правової допомоги у цивільних та адміністративних справах через систему новостворених місцевих центрів у м.м. Дубно, Рівне та Сарни. Також закликала  присутніх громадських діячів та юристів до створення партнерських стосунків задля якісного надання безоплатної вторинної та первинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.     

За наслідками круглого столу, начальник головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило висловила підтримку стосовно розвитку та організації надання безоплатної первинної правової допомоги в районних центрах області, а представники громадських організацій – свою готовність в наданні такої правової допомоги. 

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/sma{/gallery}