назад
26.09.13

Відбувся тренінг з питань захисту прав біженців

UNHCR logoПротягом 25-26 вересня в Одесі проходив регіональний тренінг з питань захисту прав біженців (на основі Навчального посібника УВКБ ООН для співробітників прикордонних служб та систем в′їзду), організований Регіональним представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні.

В ході тренінгу розглядалися наступні питання:

1. Європа: регіон міграції та захисту біженців
2. Правові основи захисту біженців 
3. Хто є біженцем?
4. Виявлення потреб у захисті при прибутті груп осіб
5. Етика та спілкування в прикордонних пунктах
6. Робота з особами, що врятовані в морі
7. Повернення осіб, що не потребують міжнародного захисту
8. Зміни в національному законодавстві щодо захисту.

Участь у тренінгу взяли директори Республіканського Автономної Республіки Крим, Миколаївського, Одеського та Херсонського обласних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Олександр Позняк, Валентин Чистий, Світлана Клішина та Марина Єлисєєва.

Це вже третій подібний захід, організований УВКБ ООН протягом 2013 року. Перші два відбувалися 27-28 лютого у Волинській області (за участі директорів Волинського, Житомирського, Київського, Рівненського та Чернігівського обласних центрів з надання БВПД – Ростислава Руденка, Олександра Гербеди, Валерія Клепки, Василя Овдіюка та Ірини Протченко) та  9-10 квітня у Закарпатській області (за участі директорів Закарпатського, Львівського та Чернівецького обласних центрів з надання БВПД – Василя Попадинця, Ігоря Микитина, та Аркадія Мунтяну).