назад
02.07.15

Відкриття місцевих центрів з надання БВПД в місті Києві

IMG 6767На виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу»  сьогодні, 1 липня 2015 року, в місті Києві розпочали роботу 4 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надаватимуть таку допомогу соціально незахищеним категоріям громадян у цивільному та адміністративному процесах. Перший київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкрив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Участь у відкритті взяли Міністр юстиції України Павло Петренко, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

 DSC1179

Арсеній Яценюк повідомив, що від сьогодні такі центри по всій Україні забезпечуватимуть представництво інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах низки соціально незахищених категорій громадян, зокрема, таких як малозабезпечені, діти-сироти та їх опікуни, учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО та члени сімей загиблих воїнів, ветерани, біженці та ін., як це визначено ст. 14 загаданого Закону. На цей проект, повідомив Глава Уряду, Кабінет Міністрів у 2015 році виділив близько 300 млн. грн.

«Людина повинна знати, що її гарантії не просто написані на папері, а що вони забезпечені – через безоплатну правову допомогу, коли фахові адвокати й юристи допоможуть малозабезпеченій людині, яка раніше, фактично,  не мала доступу до правосуддя, захистити свої права чи то в суді, чи то в будь-яких інших державних органах» – наголосив Арсеній Яценюк.

 DSC1152Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський в деталях поінформував присутніх на заході гостей щодо організаційної структури центрів, їх завдань та функцій, механізмів роботи менеджерів та адвокатів центру із клієнтами центру з метою забезпечення вирішення усіх життєвих питань клієнтів, які звернуться до центру, у правовий спосіб.

 

Прийом громадян та перші клієнти місцевих центрів:

GResep

1 priem adv