назад

Відкриття модельного залу судових засідань у Вінницькому торгівельно-економічному інституті КНТЕУ

Відкриття залу судових засіданьГоловна мета модельного залу судових засідань – надати студенту можливість активно оперувати знаннями набутими під час лекційних занять та самостійної роботи, створити умови для формування розвитку пошуково-творчих знань і навичок, шляхом моделювання практичних ситуацій, активувавши дискусію і конструктивний аналіз.

В урочистому офіційному відкритті залу взяли участь директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова, начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрий Круголь та голова адвокатського об’єднання «МТА Партнери», голова відділення асоціації правників України у Вінницькій області Назарій Мартинюк.

Студентами 4 курсу спеціальності «Право» проведена ділова гра у формі судового засідання, з розподілом ролей: судді, прокурора, захисників сторін, секретаря судового засідання, свідків, потерпілої та обвинуваченого.

Розглянуто на прикладі справу щодо викрадення сумки та кваліфіковано дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 186 КК України, тобто відкрите викрадення чужого майна. Обвинувачений визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному. Судом також взято до відома, що обвинувачений раніше не судимий та характеризується з позитивної сторони за місцем навчання та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі – ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відшкодування потерпілій -1500 грн. за нанесену моральну шкоду.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 14, каб. 419. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів.

Довідково: Між Регіональним центром з надання БВПД у Вінницькій області та ВТЕІ КНТЕУ у березні 2019 року було підписано Меморандум щодо співпраці та забезпечено проходження студентами факультету “Право” виробничої практики у Регіональному та Вінницькому МЦ з надання БВПД.