назад
10.02.20

Відкритий діалог з майбутніми працівниками медичної галузі

Задля забезпечення широкого розповсюдження знань серед громадян про необхідність захисту своїх прав, а також з метою інформування про функціонування системи безоплатної правової допомоги, відбувся відкритий діалог зі студентами Першого Київського медичного коледжу на тему: «Як не допустити порушення прав у повсякденному житті».

Так, Михайло Харін, під час заходу привернув увагу студентської спільноти до системи безоплатної правової допомоги, як унікальної правозахисної інституції, розповів про історію створення системи, її успіхи, досягнення та інноваційні проекти які запровадженні та успішно реалізовані.

«Оскільки ви – майбутні працівники медичної сфери, то повсякденно, стикатиметесь з людьми, які опиняються у скрутних життєвих ситуаціях та окрім медичної допомоги, зможете дати пораду, де особі, яка цього потребує, допоможуть вирішити юридичні питання. А саме для допомоги людям і працюють спеціалісти системи безоплатної правової допомоги», – підкреслив Михайло Харін під час спілкування зі студентами.

Також, під час розмови окремо акцентовано увагу на кримінальній відповідальності неповнолітніх, в тому числі при реалізації пілотного проекту по відновному правосуддю, що викликало не аби який інтерес у студентів, оскільки більшість з них є неповнолітніми, та ці питання є для них актуальними.

Наприкінці заходу, з майбутніми медиками спілкувався начальник відділу Регіонального центру– Володимир Колісник, який звернув увагу присутніх на питаннях сімейного права, а саме: хто має право вступати в шлюб, яка процедура подачі документів, а також на проект Міністерства юстиції «Шлюб за добу». Це було не менш цікавими для молоді, оскільки кожний з них стоїть на порозі дорослого життя, а шлюб та створення сім’ї є важливим етапом життя кожної людини.