назад
04.11.19

Відкритий діалог зі студентами на тему державно-правової реформи в Україні

Нещодавно, 2 жовтня, задля забезпечення широкого розвитку клінічної юридичної освіти та залучення майбутніх юристів до роботи у системі безоплатної правової допомоги, Регіональний центр з надання БВПД у місті Києві та юридична клініка «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка уклали Меморандум про співпрацю. Михайло Харін, в.о. директора Регіонального центру, у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю відвідав студентів-правників перших-третіх курсів Київського університету імені Бориса Грінченка та спілкувався з ними у форматі відкритого діалогу на тему: «Державно-правова реформа: сучасний стан та тенденції розвитку».

Так, Михайло Харін привернув увагу студентської спільноти до системи безоплатної правової допомоги як унікальної правозахисної інституції, розповів про історію створення системи, її успіхи та досягнення, інноваційні проекти та заінтересованість Регіонального центру у співпраці зі студентами.

«Оскільки ви – майбутні правники, система БПД зацікавлена у молодих та перспективних фахівцях, які прагнуть допомагати людям, що опинились у складних життєвих ситуаціях. Двері Регіонального центру завжди відкриті для молоді, яка прагне отримати практичні навички у сфері надання правової допомоги», – підкреслив Михайло Харін під час спілкування зі студентами, та охоче відповів на запитання студентів та спікерів.

Крім того з правниками спілкувались представники партнерів Університету: адвокати – викладачі, які спеціалізуються на захисті прав біженців та осіб без громадянства, представники Державної кримінально-виконавчої служби України Міністерства юстиції України, Національної школи суддів України, Академії прокуратури України, Університету сучасних знань та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Студенти мали змогу поспілкуватися про реформу та напрямок діяльності органів прокуратури, установ виконання покарань та органів пробації, сучасний стан та тенденції розвитку правничої науки в Україні, а також про правозахисні організації, які надають правову допомогу біженцям та особам без громадянства.