назад

Волонтером бути круто: нові обличчя проєкту

Проєкт «Волонтер БПД» у Дніпрі набирає обертів як і співпраця Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області із Юридичною клінікою Університету ім. Альфреда Нобеля. 

Координатори проєкту Сергій Соколов та Наталія Руссу провели зустріч з  керівником Юрклініки Тетяною Макаровою та студентами, що є її учасниками. Було створено план спільних заходів майже на весь навчальний рік оффлайн й онлайн з урахуванням карантинних обмежень.

У процесі спільної діяльності з’явилося багато цікавих ідей, втілення яких безумовно допоможе нашим студентам-юристам опанувати не тільки професійні практичні навички, а й розширити межі загального світогляду. І найголовніше – все більше з’являється бажаючих стати волонтерами безоплатної правової допомоги, бо хлопці й дівчата добре розуміють, що це найкоротший та найпевніший шлях до вдалої юридичної практики – відзначила керівник Юридичної клініки, викладач університету Тетяна Макарова.

Наприкінці зустрічі вручено посвідчення волонтера БПД ще трьом студентам. Отже, вже маємо десятьох, що готові активно допомогати Регіональному центру. І ще двоє  проходять навчання й незабаром теж долучаться волонтерської діяльності.

Приємно бачити нові обличчя у нашій команді волонтерів. Маємо намір втілити в життя цікаві ідеї та проєкти. Навіть одна година в місяць, витрачена на добру справу, – це колосальний крок на шляху до того, щоб змінити чиєсь життя на краще. В цьому головний секрет волонтерства, – ділиться начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов.