назад
10.12.19

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги на Черкащині

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який присвячений Дню прав людини, що відзначається щорічно 10 грудня у зв’язку з проголошенням у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.
У цей день Регіональним центром з надання БВПД у Черкаській області проведено зустріч з адвокатами, залученими до системи БПД Черкаської області, лідерами громадської думки.
Презентовано систему БПД Черкаської області, результати роботи, досягнення, приклади ефективності системи, пріоритетні напрями діяльності.

Обговорено судову практику щодо окремих категорій справ, успішні приклади надання правової допомоги, переваги професії адвоката.

Увагу приділено питанню особливостям допомоги вразливим верствам населення, здійснення представництва інтересів клієнтів у справах, які розглядаються в порядку цивільного та адміністративного судочинства, а також проведення правопросвітницьких заходів, взаємодії з партнерами. Присутні підтримали думку щодо необхідності продовження співпраці та об’єднання зусиль в напрямі захисту прав людини.

У Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги в приміщеннях центрів з надання БВПД Черкаської області проведено екскурсії під час яких усі бажаючі мали змогу побачити роботу системи у дії. Серед відвідувачів: громадяни, які бажають отримати безоплатну правову допомогу, студенти і учні, представники громадських організацій.

Учасники екскурсій отримали від адвокатів та штатних юристів роз’яснення і консультації на правову тематику з актуальних для них питань.

Довідково. Безоплатну правову допомогу можливо отримати шляхом:

  • зателефонувавши до Єдиного контакт-центру: 0 800 213 103;
  • особистого звернення до найближчого центру з надання БВПД або бюро правової допомоги;
  • у дистанційному пункті доступу за визначеними адресами та  графіками;
  • онлайн з довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid».