назад

Всеукраїнський проєкт на тему: «Ти можеш усе! Можливості безмежні!»

18 лютого заступником начальника відділу «Маньківське бюро правової допомоги» Анною Яроцькою проведено робочу зустріч з начальником управління соціального захисту населення Маньківської РДА Людмилою Загородньою з питань започаткування всеукраїнського проєкту Міністерства соціальної політики України, у співпраці з громадською організацією “Прометеус” та Асоціацією «Інформаційні технології України», на тему: «Ти можеш усе! Можливості безмежні!».

Метою проєкту є безкоштовне навчання з питань IT-технологій осіб з обмеженими можливостями, які після успішного тестування та отримання сертифікатів зможуть взяти участь у конкурсах на зайняття вакантних посад IT-компаній України. Це дасть можливість покращити  соціальний статус зазначеної категорії осіб.

Для цього партнери Мінсоцполітики України розробили онлайн курси навчання, викладачами яких є провідні ментори з IT-компаній.

Присутніх поінформовано, що проєкт триватиме наступні півроку у кілька етапів: з 5 лютого 2020 року відбувається реєстрація учасників за посиланням: https://education.msp.gov.ua під час якої обирається дві теми курсів навчання, які є обов’язковими, та кілька додаткових за власним бажанням (до трьох).

Навчання розпочнеться 5 березня 2020 року та триватиме 14 тижнів, після цього –  складання тестових завдань і отримання сертифікатів, а далі – проходження конкурсів на зайняття вакантних посад. Організаційні питання стосовно навчання необхідно направляти на  електронну адресу: edu@msp.gov.ua. Що стосується технічних питань потрібно звернутись за адресою: support@prometheus.org.ua.

Крім того, обговорено останні зміни до Інструкції з оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги, відповідно до яких приймання заяви та документів для надання усіх видів соціальної допомоги здійснюється уповноваженою особою ОТГ безпосередньо від заявника, його опікуна (піклувальника), іншого законного представника або іншої особи за відповідним дорученням, завіреним у встановленому порядку, в тому числі лікарем закладу охорони здоров’я, де перебуває заявник, у випадках, передбачених чинним законодавством. Тобто, заявникам для подання документів не потрібно діставатися до місцезнаходження управління соцзахисту, чим спрощено доступ до отримання допомоги.

Наприкінці бесіди фахівець бюро ознайомила присутніх з поняттям «безоплатна правова допомога», видами такої допомоги та категоріями осіб, які мають право на неї згідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Надано інформацію про напрямки діяльності бюро правової допомоги та графіки його роботи.

Довідково: детально ознайомитись з проєктом «Ти можеш усе! Можливості безмежні!» можливо за посиланням: https://education.msp.gov.ua.