назад

Виховна година для учнів з нагоди Дня Соборності України

День Соборності займає особливе місце в історії становлення України, оскільки саме 22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори. На них був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу, з єдиним державним гербом  – тризубом.

22 січня з нагоди Дня Соборності України, з метою поглиблення знань молоді про iсторичний факт злуки українського народу, його значення, висвітлення культурних надбань, спеціаліст Канівського бюро правової допомоги Ірина Танана провела для учнів 8-го класу Канівської загальноосвітньої школи № 3 виховну годину на тему: «Україна – Соборна».

Школярам розповіли, що під поняттям «соборність» маємо розуміти передусім духовну єдність українців. Без такого розуміння поняття «соборність» не буде мати властивого йому змісту. Звернуто увагу на актуальності для сьогодення питання збереження територіальної цілісності України.

Фахівцем бюро поінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, її значення у захисті прав та інтересів громадян, доведено до відома зміст права на таку допомогу, порядок його реалізації, підстави надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на безоплатну допомогу.

Серед учнів поширено тематичні буклети про послуги Канівського бюро правової допомоги та Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги, який діє цілодобово та безкоштовно в межах України за номером: 0-800-213-103.