назад

З метою розвитку в дітей небайдужості до проблеми булінгу, співчутливого ставлення до постраждалого й вміння надавати йому допомогу працівники Білопільського бюро правової допомоги продовжують проводити правопросвітницькі заходи, спрямовані на протидію булінгу. Цього разу Аліна Ольховик на базі правового клубу «Позиція» в приміщенні Білопільського районного будинку культури провела тренінг для учнів старших класів ДНЗ Білопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 під гаслом «Викресли булінг».

“Ситуація з булінгом в Україні доволі невтішна. Статистика свідчить, що 67% дітей стикалися з булінгом у тих чи інших проявах (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою” – наголосила Аліна Ольховик.

Під час заходу учасники правового клубу «Позиція» переглянули відеоролики, у яких висвітлено проблему шкільного боулінгу, та разом з фахівцем бюро обговорили їх.

Юрист розповіла про форми булінгу та відповідальність, яка настає після вчинення даного правопорушення, а також навела приклади методів боротьби з булінгом у світі.

Після цього старшокласників розділили на чотири групи для обговорення питання, що можна зробити для того, щоб запобігти булінгу на різних рівнях:

– на рівні держави (державна влада),

– на рівні школи (керівництво, вчителі),

– на рівні класу (всередині),

– кожен учень (індивідуально).

Кожна група надавала свої пропозиції, своє бачення вирішення питання, обґрунтовували свої твердження. Це дає надію сподіватися, що тема не лише почута дітьми, а й усвідомлена ними, а отже буде результат.

«Сьогодні ми з вами поговорили про дуже гостру і важливу проблему суспільства. І ми маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь. Тому запрошуємо всіх приєднатися до всеукраїнського флешмобу «РазомПротиБулінгу» та показати всім, що булити не круто. Зовсім не круто! Буде набагато ліпше, якщо люди замість булінгу робитимуть щось добре один для одного», – підсумовуючи наголосила Аліна Ольховик.