назад

Четвертокласники Ужгородської ЗОШ І-ІІІ cт. школи № 6 ім.В.Гренджі-Донського 3 вересня отримали чудову нагоду – провести цікаво та пізнавально урок права. До його проведення долучилися фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Представник ГТУЮ Леся Тимчук попросила дітей пригадати права, гарантовані їм державою, які вони потім нанесли на карти «Права дитини»: на життя, любов і піклування, повноцінне харчування, освіту, відпочинок, отримання інформації, медичну допомогу, вільне вираження своїх думок, захист від насильства та інші.

Діти залюбки виконували завдання «Допоможи героям обрати правильний шлях», де шукали та позначали виходи з лабіринтів для героїв Юстимчика, Юстинки, та котика Ямпика, що потрапили у складні життєві ситуації.
Про основні правові орієнтири діти дізналися від фахівця Регіонального центру Оксани Дудаш. Упродовж жвавої бесіди третьокласники підтвердили свої знання про те, що можна робити, а що ні, як поводитися, щоб не стати жертвою шахраїв у повсякденному житті чи інтернет-павутині.

     Також фахівець зазначила, що усі діти, у випадку порушення їхніх прав, мають право на представництво своїх інтересів за рахунок держави. Та запросила звертатися за безоплатною правовою допомогою до найближчих центрів чи бюро правової допомоги на Закарпатті, або ж зателефонувавши за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).