назад

Виїзд мобільних груп операторів в Тетіївську міську ОТГ

У 2020 році в Україні запрацював Державний аграрний реєстр – сервісна система, доступна усім, хто виробляє сільськогосподарську продукцію, незалежно від масштабу та навіть від форми господарювання.
З 5 лютого 2020 року запущено пілотну версію реєстру і розпочато реєстрацію в ньому в декількох областях країни, зокрема, і у Київській області. Ця система дозволяє аграрію надавати дані про себе та отримувати всю інформацію про програми підтримки, які може запропонувати йому держава.
З часом цей онлайн сервіс використовуватиметься не лише для державної підтримки, а й дозволятиме користуватися іншими електронними послугами, які надає держава і які необхідні аграріям.
Аграрний реєстр покликаний зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною та простежуваною.
Через особистий кабінет агровиробник може ефективно та швидко комунікувати з органами державної влади, слідкувати за новинами, державною підтримкою, ділитися інформацією.


Так, 11 лютого 2020 року був здійснений виїзд мобільної групи операторів, серед яких були працівники Білоцерківського МЦ з надання БВПД у Тетіївську міську ОТГ для організації допомоги аграріям щодо користування Державним аграрним реєстром.
Робота мобільних груп в Тетіївській міській ОТГ розпочалася активно, присутніх осіб цікавило отримання відповідей на наступні питання:
– покроковий порядок внесення даних до Реєстру, у разі самостійної реєстрації;
– захист персональних даних особи, яка зареєструвалась в Реєстрі;
– переваги Реєстру у випадках виправлення помилок в різних реєстрах;
– порядок виправлення помилок в публічній кадастровій карті;
– порядок внесення даних про земельну ділянку до Реєстру;
– порядок оскарження дій державного реєстратора у разі подвійної реєстрації договору оренди.


Усі присутні отримали змістовні та обгрунтовані роз’яснення на зазначені питання.
Нагадуємо, завданням виїздів мобільних груп – допомога аграріям вносити відомості до Державного аграрного реєстру, який надаватиме державні сервіси, спростить доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, запроваджуватиме програми державної підтримки.