назад

Виїзні прийоми: новий формат в умовах карантину

Під час карантину фахівці системи безоплатної правової допомоги Житомирщини шукають можливість не скасувати виїзні прийоми громадян, а провести їх в іншому форматі. Консультували по телефону мешканців Васьковицької сільської ради та Першотравневої селищної ради фахівчині Оксана Сергієнко та Ольга Могилевець.

У першу чергу, громадян цікавило, які запроваджено обмеження пов’язані з введенням на території Житомирської області з 17 березня 2020р. Хотіли отримати пояснення, що таке режим надзвичайної ситуації, а також питання пов’язані з соціальним захистом громадян, які не мають необхідного стажу для призначення пенсії та порядок призначення експертизи у цивільному судочинстві. Також громадяни отримали консультації і з інших питань, які їх цікавили, зокрема з так званих «Чорнобильських виплат». Адже громадяни бажають відстояти своє право на щомісячну грошову допомогу у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва і особистого підсобного господарства відповідно до ст. 37 Закону України  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Тому їм було роз’яснено порядок звернення до місцевого центру з метою складання документів процесуального характеру та (або) представництва інтересів в суді та які необхідно подати документи для захисту своїх прав, які підтверджують право категорій осіб, визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» на надання безоплатної вторинної правової допомоги для вирішення питання призначення безоплатного адвоката від держави.

Ми просимо наших клієнтів, на час карантину, утриматись від відвідувань місцевих центрів та бюро правової допомоги. І нагадуємо, що ви зможете отримати правову допомогу дистанційно.

Як отримати безоплатну правову допомогу дистанційно:

  • зателефонувати на безкоштовний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 800-213-103
  • поставити запитання в месенджер  фейсбук-сторінки системи БПД: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid
  • написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД: https://www.legalaid.gov.ua
  • скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid: https://wiki.legalaid.gov.ua
  • прочитати правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога»: https://t.me/ualegalaid