назад

Визначення правових потреб Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади

У конференц-залі міської ради м. Хмільника, було презентовано новий проект «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькій громаді» громадської організації «ПРАВО».

Хмільницька ОТГ бере участь в програмі «Правоспроможна громада». Ця програма є комплексом практичних заходів, що включає дослідження правових потреб громади, розробку місцевих програм доступу до правосуддя, оцінку їх реалізації.

Під час проведення аналізу середовища було виявлено, що в м. Хмільник, який є адміністративним центром Хмільницької ОТГ, створено умови для отримання членами громади безоплатної правової допомоги: працює Хмільницьке бюро правової допомоги, офіс Мережі правового розвитку, тощо. Під час об’єднання громад, значна кількість сільського населення опиниться в певній правовій ізоляції, оскільки зміняться окремі адміністративні процедури та підпорядкування органів влади.

Представники Хмільницької міської ОТГ, а саме: Олена Черній, Віталій Дорох (громадська організація «ПРАВО»), Наталя Мазур (Хмільницька міська рада) та Ганна Мариніч (Хмільницьке бюро правової допомоги) взяли участь в навчанні, в рамках програми «Правоспроможна громада».

Командою розроблено проект “Створення системи безоплатної правової допомоги” в Хмільницькій громаді.

Мета проекту: посилити спроможність Хмільницької міської ОТГ вирішувати правові проблеми, через розробку та затвердження програми забезпечення населення безоплатною правовою допомогою, проведення інформаційних та навчальних заходів, зменшення в локальних НПА кількості факторів, які перешкоджають реалізації прав членів громади, а також започаткування діалогу, за участі всіх зацікавлених сторін.

Більш детальніше про проект тут