назад
10.12.19

Взаємодія системи безоплатної правової допомоги та партнерів – запорука ефективного надання правової допомоги

Про об’єднання зусиль в напрямі захисту прав людини, розвиток партнерства, перенаправлення клієнтів до центрів безоплатної правової допомоги, проведення спільних правопросвітницьких заходів, поширення прикладів успішного захисту прав клієнтів центрів БВПД Кіровоградщини йшлося 10 грудня, у Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, під час спілкування представників громадських організацій, лідерів громадської думки, адвокатів та клієнтів із заступницею директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Оленою Шишкарьовою.

Під час спілкування за кавою заступниця директора центру Олена Шишкарьова поділились напрацьованим досвідом командної роботи з партнерами.

«Місія системи безоплатної правової допомоги – захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних спільнот. Для клієнтів, які не мають можливості самостійно винайняти адвоката, безоплатна правова допомога часто – це останній шанс на справедливість. Наше завдання навчити громадян захищати свої права. Ми досягнемо кращого результату, якщо об’єднаємо свої зусилля», – зауважила Олена Шишкарьова.

Запрошені на зустріч клієнти Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поділились своїми життєвими історіями боротьби за справедливість.

Зокрема, Микола Станіславович розповів свій шлях боротьби за право спілкування з онукою.

«З моменту народження онуки я добросовісно опікувався нею, брав участь у її розвитку, вихованні, організації її дозвілля, купував їй подарунки, одяг та продукти харчування. Моя донька та її чоловік приймали мою допомогу та не заперечували проти спілкування з онукою. Після того, як моя донька потрапила на лікування до психіатричної лікарні та підозрюється у вбивстві іншої онуки, зять заборонив мені спілкуватись з онукою. Мої чисельні спроби вирішити дане питання шляхом переговорів та взаємних поступок залишились безрезультатними. Щоб захистити своє право на спілкування та виховання онуки, звернувся до центру безоплатної вторинної правової допомоги. Адвокатка Оксана Сьора, склала позовну заяву та подала до суду. Суд задовольнив позов та встановив графік побачень з онукою», – розповів клієнт центру.

Наприкінці заходу були напрацьовані нові напрямки співпраці задля захисту прав громадян.