назад

«Я МАЮ ПРАВО!»: консультуємо громадян у межах правопросвітницького проекту

Поінформувати громадян про їхні основоположні права та сприяти їх реалізації завдяки системі безоплатної правової допомоги. Із такою метою, 19 червня 2019 року, фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та представники Головного територіального управління юстиції у Волинській області забезпечили роботу виїзної громадської приймальні, що діє при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Захід відбувся у межах реалізації Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Окрім надання правової інформації та консультацій, лучан було ознайомлено з інформаційною кампанією «Відповідальне батьківство», яка спрямована на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними та кампанією «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», мета якої – інформувати батьків та дітей про механізми реалізації та захисту права дитини на належне утримання. Разом із тим, увагу громадян було акцентовано на їх виборчих правах, оскільки незабаром, 21 липня 2019 року, в Україні відбудуться парламентські вибори.

Також відвідувачі громадської приймальні дізналися про систему безоплатної правової допомоги, яка покликана створити рівні умови доступу громадян до права та правосуддя, а також про довідково-інформаційну платформу правових консультацій “WikiLegalAid”, користуватися якою безкоштовно, зручно та легко.

Серед присутніх було розповсюджено буклети про систему БПД із контактними даними найближчого місцевого центру, флаєри “WikiLegalAid”, а також інформаційні матеріали із циклу проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: «Відповідальне батьківство», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Отримуй аліменти!», «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача», «Суд за участі присяжних».