назад

may pravo 5Ще в червні цього року Міністерство юстиції України спільно з USAID запустило проект “Я маю право”, аби підвищити юридичну грамотність українців, викрити корупцію в держустановах, захистити громадян від земельного рейдерства, тощо. Фахівці регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги також активно долучились до реалізації зазначеного проекту.

          Протягом минулого тижня співробітники Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  спільно з працівниками Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області провели ряд заходів, спрямованих на  інформування громадян про загальнонаціональний соціальний проект «Я маю право!» та три його основні напрямки: захист права власності, вільний доступ до правосуддя, запобігання корупції у ВНЗ, а також розповсюдили серед населення буклети з відповідною інформацією. 

       may pravo 3В рамках реалізації проекту було проведено правопросвітницький захід в комунальному закладі «Бердянський медичний коледж» Запорізької обласної ради, організовано роботу мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги в смт Чернігівка та здійснено вуличне інформування.

        Метою реалізованих заходів було формування нової правової свідомості громадян, поширення правових знань та освітня місія, яка сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

       Система безоплатної правової допомоги максимально наближує українців до знань права та вміння його реалізовувати.may pravo 6

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).