назад

Як зрозуміти конфлікт та правильно підійти до його вирішення, як збалансувати інтереси сторін конфлікту, як виключити елементи упередження та інших цікавих аспектів здійснення медіації навчаються адвокати та фахівці системи безоплатної правової допомоги Тернопільщини на тренінгу «Базові основи медіації» від ГО «Інститут миру і порозуміння».

Учасниками заходу є також громадські активісти, юристи, поліцейські та інші бажаючі освоїти навики медіації. Система БПД долучилась до корисної ініціативи на запрошення ГО «Тернопільська правозахисна група».

В програмі дводенного тренінгу вивчення різних аспектів вирішення конфліктів, включають формування практичних навичок медіації на реальних прикладах. Учасники заходу мають змогу вивчити різні підходи до вирішення конфліктів, навчитись встановлювати баланс між інтересами та позиціями сторін конфлікту, навчитись працювати з упередженням сторін, ознайомитись з різними стилями поведінки в конфлікті, покращити свої навички комунікації та багато іншого.

Тренер Альона Горова закріплювала кожен з блоків нових знань практичними завданнями, кожен висловлював свою позицію та побував як в ролі як медіатора, так і сторони конфлікту.

Отримані навички важливі для нас, адже медіація – ефективний спосіб вирішення конфлікту та уникнення стресів і втрати часу. Майже всі клієнти системи БПД є стороною конфлікту, багато з яких можна вирішувати без судового спору, тому навички медіації важливі для фахівців системи

– говорять учасники заходу.