назад
07.02.20

Як проходила навчальна практика студентів Академії адвокатури України

Між Регіональним центром з надання БВПД у місті Києві та Академією адвокатури України укладено Меморандум про співпрацю, в рамках якого студенти другого курсу два тижні проходили навчальну практику у Регіональному центрі.

Так, студенти ознайомилися з роботою чергової частини Регіонального центру, а саме: як здійснюється прийняття повідомлень про затримання та пошук захисників у кримінальних провадженнях, на підставі чого Центром приймається рішення про заміну адвоката, як укладаються контракти з адвокатами, порядком прийняття поданих адвокатами актів надання БВПД та як здійснюється перевірка їх комплектності, правильності розрахунку розміру винагороди та відшкодування витрат адвокатів.

Крім того Регіональним центром були організовані для студентів відвідування судових засідань з адвокатами, які здійснюють захист у кримінальних провадженнях за дорученням Центру. Майбутні юристи були присутні як вільні слухачі у Шевченківському районному суді міста Києва з адвокатом Юрієм Ткаченком та у Печерському районному суді міста Києва разом з адвокатом Сергієм Козирем, де мали можливість наживо побачити як проходить судове засідання у кримінальному процесі та як адвокат повинен себе поводити у суді.

Наприкінці для закріплення пройденого матеріалу студенти розв’язували ситуаційні завдання за допомогою правової гри «Так чи ні?» демонструючи отримані навички у конкретних життєвих кейсах.

Загалом, така навчальна практика є чудовою можливістю для майбутніх правників зрозуміти зсередини у який спосіб працюють правоохоронні органи та кримінальна юстиція в Україні.