назад

Як виконати рішення суду?

Рішення суду – це ще не остаточне завершення справи. Виконання цього рішення може бути одним із найскладніших процесів. Як його реалізувати, куди звернутися та що варто передбачити, розповідали в Зарічному районному суді в межах проєкту «Вас чекають в суді».

Помічник голови суду Юлія Хілько розповіла, як отримати судове рішення, строк його пред’явлення до виконання.

Заступник начальника Ковпаківського відділу ДВС м. Суми Роман Матросов розповів, куди звертатися для виконання судового рішення, алгоритм дій державного виконавця під час примусового виконання рішення, порядок оскарження дій державного виконавця до начальника відділу, якому він безпосередньо підпорядкований.

Громадянам роз’яснили, що окрім державних виконавців, можна звернутися до приватних. Так, приватний виконавець Олександр Мукорез розповів про інститут приватних виконавців в Україні та яка відмінність між державними і приватними виконавцями.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова розповіла про судовий контроль за виконанням судового рішення, з якими скаргами звертаються до суду, практику Великої Палати Верховного Суду щодо оскарження дій державного виконавця в судовому порядку.

На заході були присутні фахівці Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД, тож громадяни мали можливість отримати консультації та роз’яснення юристів.