назад

Юридичні проблеми, що виникають внаслідок фактичних шлюбних відносин, вчилися вирішувати у Кам’янці-Подільському

Про юридичні проблеми, що виникають в результаті фактичних шлюбних відносин, розповідала юристка Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Петрик особам, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості.

Під час розмови, яка відбулась 18 лютого, присутні дізналися, що у випадку, коли фактичний союз не виправдав сподівань і мирних шляхів поділу майна не знайдено, учаснику таких стосунків потрібно переконати суд насамперед у тому, що це майно є спільним. Для цього слід довести не сам факт перебування у «фактичних  шлюбних відносинах», які ще називають цивільним шлюбом, а факт придбання конкретного майна за кошти або внаслідок трудової участі обох фактичних чоловіка та дружини.

Окрім того, під час заходу безробітним роз’яснили, що діти рівні у своїх правах, незалежно від походження, а також мають рівні права та обов’язки щодо батьків незалежно від того, чи перебували їхні батьки у шлюбі між собою. Зокрема, коли йшлося про аліменти на дітей, Ганна Петрик наголосила, що чинне законодавство передбачає можливість отримати аліменти як в зареєстрованому шлюбі, так і у випадку  фактичних шлюбних відносин.

Насамкінець юристка ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та поінформувала про послуги, які можна отримати в місцевому центрі та бюро.