назад

Юрист системи БПД Львівщини допоміг відстояти права пенсіонера

Пенсіонер звернувся до Львівського місцевого центру про надання йому безоплатної правової допомоги з питання оскарження бездіяльності Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області щодо нездійснення перерахунку пенсії як члену сім’ї особи, яка зазнала необґрунтованих політичних репресій та згодом була реабілітована.

Львівський місцевий центр з надання БВПД наказом уповноважив надати безоплатну вторинну правову допомогу,  що передбачало здійснення представництва інтересів клієнта в суді юристом Жовківського бюро правової допомоги Степаном Ситником.

Відтак, працівником центру було складено позовну заяву  до Львівського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити дії.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду позовні вимоги пенсіонера задоволено у повному обсязі:

Визнано протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області щодо ненарахування та невиплати підвищення до пенсії громадянину в розмірі 25 відсотків мінімальної пенсії за віком, з часу звернення за перерахунком пенсії відповідно до пункту “г” статті 77 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Зобов`язано Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області здійснити позивачу нарахування та виплату підвищення до пенсії в розмірі 25 відсотків мінімальної пенсії за віком, з часу звернення за перерахунком пенсії відповідно до пункту “г” статті 77 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

В результаті, Степан Ситник, фахівець Львівського МЦ допоміг клієнту захистити своє право на належне пенсійне забезпечення.