назад

З нагоди Дня Незалежності України кияни мали змогу отримати безоплатну правову допомогу на Співочому полі Печерського ландшафтного парку

Для фахівців системи безоплатної правової допомоги стало доброю традицією щороку з нагоди урочистих свят влаштовувати для киян та гостей міста вуличні інформування у найцікавіших та найпопулярніших місцях української столиці. Не став винятком і цьогорічний День Незалежності України, під час якого на Співочому полі Печерського ландшафтного парку фахівці київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги роз’яснювали громадянам про їх конституційні права та механізми їх реалізації.

За час роботи мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги консультації з правових питань отримало 35 громадян.

В основному питання стосувалися порядку призначення пенсії за віком, стягнення моральної та матеріальної шкоди, завданої злочином, особливостей відкриття виконавчого провадження, категорій суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомоги, порядку притягнення до адміністративної відповідальності тощо. Але надзвичайно поширеним видалось питання щодо розрахунку цін на комунальні послуги. Фахівці місцевих центрів ознайомили усіх охочих з ініціативою #ЧеснаПлатіжка, яка реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».